Endüstriyel mutfak ve yemekhanelerde plate, ızgara, fırın, mangal, ocak, tandır ve benzeri pişiricilerde pişirme esnasında
oluşan yağ, yağ buharı, duman, is ve koku gibi çevreyi ve insanları olumsuz etkileyen etmenler, işletmede çalışan personelleri
de olumsuz yönde etkileyebildiği gibi, işletme içerisindeki misafirlerinizin de konforunu olumsuz yönde etkilemekte ve aynı zamanda
prestij ve para kaybına neden olmaktadır. Bu gibi olumsuzlukları engellemek için tercih edilmesi gereken en etkili sistem elektrostatik
filtre ve ozon filtre sistemidir.
Pişirme sırasında yüksek sıcaklık ile birlikte, gıdaların içerisindeki ve ilave ettiğimiz yağ buharlaşıp ortam havasına dahil
olarak içeride bulunanlar için rahatsız edici bir ortam oluşturur. Buna bağlı olarak endüstriyel tip bir davlumbaz ile, oluşan
yağ, yağ buharı, duman, is ve benzeri partikülleri hava kanalları yardımıyla atmosfere bırakılır. Fakat, atık havanın bırakıldığı
alanda bulunan her şey bu atık havadan olumsuz etkilenmekte ve işletmeler için sorun teşkil etmektedir. İşletme etrafındaki
yaşam alanlarını olumsuz etkilememek ve çirkin aynı zamanda da uygulanması çok zor olan bacalardan kurtulmak için
elektrostatik filtre ve ozon filtreler kullanılmalıdır. Elektrostatik filtreler aynı zamanda yağ, is ve dumanı bloke ettiğinden, kanalların ve
aspiratörün yağlanmasını engelleyerek hem yangın riskini ortadan kaldırmakta, hem de oldukça zor ve tam anlamıyla gerçekleşmeyen
kanal bakım maliyetlerini de ortadan kaldırmaktadır. Yıka-tak filtre sistemi sayesinde işletme için sarf maliyeti sıfıra inmektedir. RydAiR
Elektrostatik filtreler, aspiratör yardımıyla pişirme yapılan davlumbazdan alınan hava içerisindeki bilimum atık hava ve partikülleri
yüksek gerilimli iyonizer bölümden geçirerek negatif yüklü iyonlar haline dönüştürürler ve buradan da pozitif ve negatif sıralı alüminyum
plakalardan oluşmuş kollektör kısmından geçer ve pozitif yüklü alüminyum plakalar tarafından bu bilimum atık hava ve partiküller yakalar.
Böylelikle atmosfere atılan atık havas yaklaşık %95-%99 oranında filtre edilerek, temiz olarak atmosfere bırakılmış olur. Bu şekilde
çalışanlarınızı ve işletmenizi ziyaret eden misafirlerinizi daha konforlu bir ortamda ağırlamış olursunuz. Aynı zamanda da çevreci
tutumunuzla doğanın korunmasına bir katkı sizler sağlamış olursunuz.
|